Benefiet: De Frivole Framboos presenteert “Delicatissimo”

De Frivole Framboos presenteert “Delicatissimo”,
benefietconcert georganiseerd door markant Brasschaat Actief
ten voordele van het Fidema scholenproject in Haïti
Zondag 23 april 2017 om 15u in De Roma

Met de voorstelling ‘Delicatissimo’ gidsen Peter Hens en Bart Van Caenegem, samen de Frivole Framboos, u ‘con brio’ doorheen de muzikale jungle : verwacht u aan een muzikale wandeling waarbij klassieke en moderne melodieën naadloos met elkaar verweven worden tussen taalgrappen en leuke verhaallijnen. De pratende cello en de alom geprezen mezzo-coloratuur-bariton-stem van Peter Hens worden begeleid door toetsenfluisteraar Bart Van Caenegem aan de wondervleugel. Op typische wijze lichten ze composities uit hun context, draaien ze muziekstijlen spelenderwijs om, en toveren ze ritmes en melodieën om tot nieuwe meesterwerken.

Twee topmusici met fijne aanstekelijke humor !
Dit concert wordt georganiseerd ten voordele van het scholenproject in Haïti van Fidema vzw, Filles de Marie – Paridaens. Sinds 1913 bouwde deze organisatie in Haïti een scholennetwerk uit van zowat 20 scholen waar vandaag meer dan 10.100 leerlingen onderwijs kunnen genieten.

Daarnaast heeft Fidema vzw verschillende sociale projecten opgestart, waaronder beroepsateliers, diensten voor kinderopvang en probeert het analfabetisme tegen te gaan. Fidema vzw werkt rechtstreeks, niet via ngo’s.

Haïti wordt spijtig genoeg regelmatig geteisterd door natuurrampen, de zware aardbeving in 2010, de verwoestende orkaan Matthew in 2016, … Verschillende scholen werden vernietigd, andere zwaar beschadigd.

Kaarten (29 euro in vvk) zijn te verkrijgen via www.deroma.be.

Kan u er niet bij zijn? Ook giften zijn welkom! Giften ten voordele van de wederopbouw van het “Centre Scolaire Coeur Immaculé de Marie” (CIM) in Port-au-Prince, Haïti kunnen gestort worden op de projectrekening van de Koning Boudewijn Stichting , BE10 0000 0000 0404 – BIC: BPOTBEB1, met vermelding: ***128/2544/00110***

Een fiscaal attest wordt uitgereikt voor giften vanaf € 40

Comments are closed.