Neem een kijkje achter de schermen van de grootste corso van België

Open Tentendag – 27 augustus 2017

Met nog enkele weken te gaan, begint de Corsokoorts in Loenhout weer overal duidelijk merkbaar te worden. Zeker bij de Buurtschappen welke op zondag 27 augustus aanstaande de deuren van hun tenten openen voor het grote publiek.

Open Tentendag
Altijd al willen weten hoe een corsowagen van 12 meter lang en 8 meter hoog gebouwd wordt? Kom dan eens een bezoek brengen aan de Buurtschappen welke op 27 augustus aanstaande hun tenten openen voor het grote publiek. Tussen 13.30u. en 16.30u. kunt u terecht in de deelnemende bouwtenten en staan wagenbouwers klaar om u alles te vertellen over de bloemencorso en het bouwen van de wagens. U bent van harte welkom bij:
1) Buurtschap Westhoek (hoek Wuustwezelseweg – Kruisdreef)
2) Buurtschap KLJ (tegenover Wuustwezelseweg 52)
3) Buurtschap Noordhoek (Heikenweg 76)
4) Buurtschap Zuidhoek (St.-Lenaartseweg 107)

Dennis van der Meer, woordvoerder Koninklijke Bloemencorso Loenhout zegt “De 66ste editie beloofd weer een schitterend Corso te worden. De ontwerpen zijn gewaagd en iedereen is super gemotiveerd om deel te nemen. Terwijl een hoop mensen nog van hun verdiende vakantie genieten, wordt er in de Loenhoutse corsotenten druk gewerkt aan de corsowagens. Tijdens de Open Tentendag valt er alvast genoeg te zien.”

Fietshappening De Schakel
De Open Tentendag valt dit jaar samen met fietshappening De Schakel. “Nieuw dit jaar is onze samenwerking met De Schakel. De Schakel heeft ervoor gezorgd dat deelnemers tijdens hun doortocht in Loenhout twee van de vier bouwtenten passeren. Fietsers kunnen bij elk buurtschap stoppen en tijdens een bezoek aan de bouwtent om eventjes de benen strekken en een kijkje achter de schermen te nemen.”, vertelt Dennis.

De 66ste editie van de Bloemencorso Loenhout vindt plaats op zondag 10 september

Aanvang 14.00 uur in het centrum van Loenhout. Kaarten kosten €7 in de voorverkoop en €9 aan de inkom. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie is terug te vinden op www.bloemencorsoloenhout.be of facebook.com/bloemencorsoloenhout.

Informatie over VZW Koninklijke Bloemencorso Loenhout
Elke tweede zondag van september vindt de Koninklijke Bloemencorso Loenhout plaats. De corso van Loenhout is het grootste van België en bestaat sinds 1952. Jaarlijks bezoeken meer dan 15.000 mensen dit evenement en sinds 2013 is het corso erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Maandenlang werken honderden vrijwilligers van de 12 Loenhoutse buurtschappen aan de voorbereidingen voor de optocht. Voorbereidingen die bestaan uit het aanplanten van de bloemen, het ontwerpen en bouwen van de wagens, het organiseren van de stoet, het steken van de bloemen, … Het voornaamste doel van dit alles: strijden om de ereprijs voor de mooiste corsowagen.

Meer dan 30 praalwagens rijden door de straten van Loenhout waarbij de helft van de wagens gemiddeld 14 meter lang en 8 meter hoog zijn. In totaliteit worden ruim 4 miljoen dahlia’s verwerkt in de wagens. De stoet van praalwagens wordt aangevuld met drumbands en straatanimatie en is een mooie dag uit voor jong en oud! Bloemencorso Loenhout – blijf je verbazen.


Comments are closed.