Poëziewedstrijd ‘Kom Dichter in Beeld’ 2018-2019

De bibliotheek van Brasschaat organiseert samen met de Standaard Boekhandel Brasschaat, Academie Noord en de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord de supertoffe poëziewedstrijd ‘Kom Dichter in Beeld’. Jongeren tussen 7 en 18 jaar schrijven een gedicht bij een foto uit het album van ‘Kom Dichter in Beeld’. Deelnemen kan tot en met 12 november. Er zijn mooie schrijf-, lees- en doe-prijzen te winnen. De beste combinaties van foto en gedicht zijn een maand lang te bewonderen in de hoofdbib en worden gebundeld in een poëziealbum.

Twee jaar geleden organiseerde de Openbare Bibliotheek Brasschaat een eerste succesvolle editie van haar poëziewedstrijd voor jongeren met beeldmateriaal van leerlingen van Academie Noord. Dit doen we ook dit jaar. Jongeren van 7 tot en met 18 jaar worden gevraagd om een gedicht te schrijven bij een inspirerende foto of kunstwerkje. De deelnemers kiezen daarvoor een foto uit het online album van de poëziewedstrijd.

De wedstrijd is opgedeeld in 3 leeftijdscategorieën: 7-10 jaar / 11-14 jaar / 15-18 jaar. Deelnemen kan tot en met 12 november 2018.

De professionele jury bestaat uit Peter Holvoet-Hanssen, Noëlla Elpers, Wim Geysen, Daniël Billiet en Goedele Horemans. Er zijn leuke prijzen te winnen: een ticket voor het Young Adult Festival (YALFEST 2019), poëziebundels en de dichtbundel met de winnende gedichten en foto’s.

Bovendien ontvangen de winnende en een aantal beloftevolle deelnemers die net buiten de prijzen vielen, een uitnodiging om deel te nemen aan een poëzieworkshop. Onder begeleiding van een jeugdauteur wordt er dan aan het gedicht gewerkt.

Bij de start van de poëzieweek in januari 2019, vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats in de hoofdbibliotheek. Leerlingen van de Academie voor Muziek en Woord dragen dan de winnende gedichten voor. Diezelfde avond start ook de tentoonstelling met de winnende gedichten en hun bijhorende beeld.

De bibliotheek zal de 10 beste gedichten van elke leeftijdscategorie en hun begeleidende foto’s exposeren in de hoofdbibliotheek. Deelnemen? Lees het wedstrijdreglement en mail je ingevulde inschrijvingsformulier en gedichten naar [email protected]

meer info: http://brasschaat.bibliotheek.be


Comments are closed.