Eendjesrace Lions Club Antwerpen Moerland

Op 16 mei werd de eendjesrace van zondag 22 september 2024, die zal plaatsvinden op de vijver van het boothuisje in het park van Brasschaat, reeds aangekondigd. Die dag zullen er duizenden genummerde eendjes te water worden gelaten. De nummers op de eendjes komen overeen met de “geadopteerde” eendjes die het publiek kan aanschaffen via een aantal adoptiepunten in Brasschaat en Kapellen alsook online via www.eendjesrace.be. Een eendje kost 5 euro. Ondertussen zijn reeds meer dan 7000 eendjes aangeschaft.

Wedstrijdverloop
De eendjes leggen op de vijver een parcours af van +/-270 m. Ze worden voortgestuwd door een kunstmatige stroming en via een versmalling op het einde komen de eendjes over de eindmeet. Het 1ste eendje wint de hoofdprijs.

Hoofdprijs
Door de gulle sponsoring van garage Frijters kunnen we een fantastische hoofdprijs aanbieden: een Fiat 500 Dolcevita Hybrid! Ondertussen zijn er nog andere prijzen bijgekomen.
De organisatie is in handen van Lions Club Antwerpen Moerland vzw. Wij maken deel uit van één van de grootste internationale NGO’s en wij zetten ons in voor mensen die het minder goed hebben.

Goed doel
Met deze eendjesrace steunen wij Villa Max (www.villamax.be). Op de terreinen en gebouwen in het park van Brasschaat bieden zij gratis Vip-vakanties aan, aan gezinnen met een zwaar zorgbehoevend kind. De organisatie is niet gesubsidieerd en zij zijn dus afhankelijk van allerlei sponsors. Als “peter” kan er gerekend worden op Toby Alderweireld.


Comments are closed.