Orgelconcert voor 45 jaar verzustering

Op zaterdagavond, 28 september om 20 u concerteert Burkhard Esten, kathedraalorganist uit de Ekerse zusterstad Andernach (D), in de O.L.V. van Gedurige Bijstandkerk in Sint-Mariaburg (Ekeren). Op de vooravond van de inhuldiging van een herdenkingsmonument voor de 45-jarige verzustering van Ekeren met de stad Andernach op het Van den Weyngaertplein kon geen beter moment gevonden worden.

Burkhard Esten is organist en koordirigent in Andernach (D) en Namedy (D) en is ook verantwoordelijk voor de opleiding en vorming van jonge kerkmusici. In zijn concertreeks in de Mariendom (Andernach) geeft hij regelmatig orgel- en koorconcerten. Hij studeerde schoolmuziek, kerkmuziek en katholieke theologie aan de Johannes Gutenberg-universiteit in Mainz en nam enkele jaren actief deel aan de masterclasses dirigeren bij Helmuth Rilling (Stuttgart). Tijdens zijn studie was hij directeur van het basiliekkoor in Bingen. Tegelijkertijd was hij lid van het Figuralchores (Mainz), ook met solo zangpartijen. Daarnaast volgde hij een opleiding in klokkenkunde aan de Kerkmuziekhogeschool in Heidelberg, de kennis die hij had opgedaan bleek nuttig bij de succesvolle renovatie van de historisch waardevolle klokken van de Mariendom in Andernach. Burkhard Esten concerteerde in 2012 op het Forceville-orgel in de Sint-Lambertuskerk (Ekeren-centrum) en in 2021 op het Bremserorgel in de Sint-Laurentiuskerk (Ekeren-Schoonbroek).

Kaarten voor het concert in voorverkoop kosten 12 euro en zijn te verkrijgen bij de parochie, via e-mail op [email protected] of telefonisch op 0475/393885. Aan de kassa kost een toegangskaart 15 euro. Vanuit de kerk kan u de organist boven op het oksaal zien spelen. (BVDB)


Comments are closed.